A községben a kápolna felépülése előtt az iskolában és családi házaknál gyűltek össze a hívek közös imára. Ahogy növekedett a közösség, úgy növekedett a vágy is egy saját “lelki otthon” után. A kommunizmus évei alatt csak “üdülő” címén engedélyezték az egyháznak az építkezést.
A telket 1984-ben kapták. 1986 májusában indult meg az építkezés.A terveket Szauer Tibor építészmérnök készítette. Az építkezést Vér László egyházközségi gondnok irányította. 

A kápolnában 1987 decemberétől minden vasárnap és első pénteken van szentmise. A Kápolna szentelését Marosi Izidor váci püspök 1988. május 13-án végezte. A harangtorony 2003. tavaszán készült el. A 100 kg-os harangot Lengyelországban öntötték. A harang szerelési munkáit Farkas Titusz végezte. A harangot 2003. május 1-én Pásztor Győző kanonok áldotta meg. Minden nap megszólal reggel 8 órakor, délben és este 7 órakor, hogy imára hívja a monorierdei embereket. Az ökumenikus testvériség jegyében, mivel nincs a településen templomuk az evangélikus testvéreknek, vasárnaponként reggel 8-kor istentiszteletet tartanak. 

A kápolna védőszentje: Munkás Szent József. A kápolna búcsúünnepe május 1-én van. 2000-től elkezdődhetett az iskolában a hitoktatás, aminek köszönhetően 30-40 gyermek kapcsolódott a közösséghez. Nyaranta egyhetes napközis tölti be a kápolnát, ami nagy élményekkel szokott záródni.

Hétköznap minden szerdán van találkozója a felnőtt katekumeneknek, illetve a gyermekcsoportoknak játszóház, ministráns foglalkozás és a baba-mama klub találkozója. 

Címe: 2213 Monorierdő, Ősz utca 17-19

Szentmise: 
vasárnap: 11:00 szentmise/liturgia
minden hónap első péntekén: 15:00

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük