2008. január 20-án kezdődött a Bibilia éve. Ez az országos programsorozat 2009. január 18-ig tartott és az egyik fő gondolata az volt, hogy minden év a Bibliáé kell, hogy legyen.
A mi közösségünk egy nagyon szépen sikerült Biblia kiállítással, és a megnyitó alkalmával egy ünnepi műsorral csatlakozott a Biblia éve rendezvényeinek sorához.

Az a gondolat, hogy minden év a Biblia éve legyen és a cél,  hogy minél jobban megismerjük a Szentírást, Tibor atya nagyszerű javaslata révén vált valósággá. Ő kezdeményezte a Bibliakör elindítását. 

Az első időkben a cserkészházban gyűltünk össze kéthetenként. Két csoportot alakítottunk és Tibor atya vagy esetenként Török Laci bevezető magyarázata után egy-egy részt olvastunk el és mondtuk el az azzal kapcsolatos gondolatainkat. Sok érdekes gondolat hangzott el ezeken a beszélgetéseken, miközben egymást is megismertük, elgondolkodtunk az olvasottakon.

Az idén (2018.) a Bibliakör a tizedik évébe lépett. Azt hiszem, igazán szép eredmény, hogy még mindig létezik. Igaz, az idők folyamán kissé megváltozott, a cserkészházból beköltöztünk a plébániára, a két csoportból egy lett és a módszer is más, de változatlan örömmel megyünk minden második hétfőn este. 

Zsolozsmával kezdünk, utána egy szentírási részt közösen olvasunk, majd Tamás atya magyarázata következik. 

Azt hiszem, mindannyian nagyon szeretjük hallgatni az alapos történelmi, földrajzi ismeretekkel fűszerezett magyarázatokat. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük